Кафедра інформатики та програмної інженерії

Факультет інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського

Кафедра інформатики та програмної інженерії
Новини

Студенти ФІОТ 4 листопада презентували двох роботів на найбільшій у світі ІТ-конференції Web Summit 2021

​​Web Summit – головна світова технологічна конференція, на якій народжуюється майбутнє. Щорічно її відвідують як CEO і засновники технологічних стартапів, так і широкий спектр представників дотичних галузей. Дивись про Summit тут.

4 листопада студенти ФІОТ презентували двох роботів на найбільшій у світі ІТ-конференції Web Summit 2021 в Лісабоні, Португалія.

MarkoBot – це інтелектуальна автономна чотириколісна мобільна платформа, яка може розпізнавати обличчя та об’єкти, а також уникати перешкод на своєму шляху. Розробили бот викладач кафедри інформаційних систем та технологій Араффа Хальдун Осман та студент Ukrainian Robotics Academy Марк Рашковський. 

HU-Bot – це багатофункціональний людиноподібний робот, який також має інтелектуальні здібності: може розпізнавати обличчя, обходити об’єкти на своєму шляху, приймати голосові команди тощо. Наразі розробка на стадії другої адаптації прототипу. Цей проеєкт веде Данило Федоров, студент кафедри інформатики та програмної інженерії. 

Презентація роботів: http://surl.li/aprjk

Наступні версії роботів можуть бути доповнені спеціальними біологічними або температурними модулями для використання в небезпечних зонах по всьому світу.

Зараз Україна має увесь необхідний потенціал для розвитку IT-проєктів різної складності. Багато хто вже реалізується в рамках Інноваційного Хаба на базі ФІОТ.

Наразі, організація “Розвиток IT освіти” починає втілювати ідею, щоб створити власний потужний IT-кластер та умови для успішної кооперації викладачів, студентів та IT-компаній на нашому факультеті.

Детальніше: http://surl.li/apqib

Джерело